• World Harmony Run

  World's Largest Torch Relay
  World Harmony Run

 • 1,000,000 Participants

  Across 6 Continents
  1,000,000 Participants

 • Dreaming of a more harmonious world

  100 countries
  Dreaming of Harmony

 • Schools And Kids

  Make a Wish for Peace
  Schools And Kids

 • Sri Chinmoy: World Harmony Run Founder

  World Harmony Run Founder
  Sri Chinmoy

 • Carl Lewis: World Harmony Run Spokesman

  World Harmony Run Spokesman
  Carl Lewis

 • New York, USA

  New York
  USA

 • London, Great Britain

  London
  Great Britain

 • Shakhovskaya, Russia

  Shakhovskaya
  Russia

 • Around Australia

  15,000 kms, 100 days
  Around Australia

 • Around Ireland

  14 Days, 1500km
  Around Ireland

 • Wanaka, New Zealand

  Wanaka
  New Zealand

 • Arjang, Norway

  Arjang
  Norway

 • Rekjavik, Iceland

  Rekjavik
  Iceland

 • Beijing, China

  Beijing
  China

 • Prague, Czech Republic

  Prague
  Czech Republic

 • Belgrade, Serbia

  Belgrade
  Serbia

 • Lake Biwa, Japan

  Lake Biwa
  Japan

 • Kapsait, Ethiopia

  Kapsait
  Kenya

 • Pangkor Island, Malaysia

  Pangkor Island
  Malaysia

 • Bali, Indonesia

  Bali
  Indonesia

 • The All Blacks, New Zealand

  The All Blacks
  New Zealand

Davidson Hepburn, az UNESCO Közgyűlése elnökének üzenete

 

Davidson L. Hepburn, az UNESCO Közgyűlése elnöke

Kattints ide az angol nyelvű videó megtekintéséhez:

Davidson Hepburn, az UNESCO Közgyűlése elnökének üzenete a Világharmónia Futás résztvevőihez.

Fordítás:

Davidson Hepburn, az UNESCO Közgyűlése elnökének üzenete
a 2011-es és az azt követő Világharmónia Futások minden résztvevőjéhez

Csodálattal figyelem azt a sok lelkesítő eseményt, melyet a Világharmónia Futás támogat az utóbbi években a föld több mint 100 országában. A Világharmónia Futás fáklyája, amelyet kézről-kézre adnak, egyének millióit ösztönzi arra, hogy egy egységes és békés világra törekedjenek.
A „harmónia" és a „béke" nem csupán divatos szlogenek. A jövőbe tekintve eszembe jutnak kedves barátomnak, Sri Chinmoynak, a Világharmónia Futás alapítójának a szavai, melyek megerősíthetnek minket előre vezető utunkon. Azt mondta, hogy a világ harmónia és a világbéke „valóság, isteni valóság és legfelsőbb valóság". Az olyan dinamikus tevékenységek, mint az önöké, az egész földkerekségen bizonyítják a béke valódiságát. Mégis nagyon sok tennivaló van még, és én hiszem, hogy a Világharmónia Futás még csak most kezdte megmutatni, hogy képes segíteni egy jobb világ létrehozásában. Ebben a szellemben arra szeretném bátorítani önöket, hogy folytassák, és szárnyalják túl az előző évek nagy sikereit.
A Világharmónia futás eddigi eredményei közül örömmel említem meg az alábbiakat:
Támogatták az ENSZ és az UNESCO céljait a Béke Kultúrája Nemzetközi Évtizedében és a Kultúrák Közeledésének Nemzetközi Évében (2010), jelentős számú civil és társadalmi szervezetet és egyéni résztvevőt bevonva. Sikereinkben döntő jelentőségű ez a széleskörű támogatás. Mivel az ENSZ és az UNESCO szándékai szerint a jövőbeni tevékenységek és események célja, hogy tovább erősítsék a béke kultúráját, a sokféleség elismerését és a vallások közti együttműködést, tudom, hogy a Világharmónia Futás résztvevői továbbra is jelentős részt fognak vállalni ezen üzenetek hordozásában, és lehetőséget fognak teremteni ezek helyi kifejezésre juttatásában világszerte.
Nagy jelentőségű, hogy számos iskola és nyári tábor lelkesen vesz részt a Futáson. A fiatalok részvétele kiegészíti az ENSZ és az UNESCO által támogatott Ifjúság Nemzetközi Évét és annak témáját, a párbeszédet és kölcsönös megértést, melyet 2011 augusztusában ünnepelnek. Azáltal, hogy a fiatalokat arra ösztönzi, hogy fejezzék ki a ma harmóniájára való törekvésüket, a Világharmónia Futás biztosan a jövő béke-kultúrájának alapját veti meg.
Nagy örömmel láttam, hogy a Futás számos UNESCO világörökségi helyszínt látogatott meg az utóbbi években, kreatív módon ráirányítva a figyelmet a nemzetközi közösség azon törekvéseire, hogy megvédelmezze világszerte oly sok kultúra egyedülálló ajándékait. Önök nagy szolgálatot tesznek azáltal, hogy arra ösztönzik az embereket, hogy megtapasztalják mások örökségének az értékeit.

Sok helyszínen adták elő lelkesen az egyszerű de hatásos Világharmónia Futás-dalt. A Futást kísérő többnyelvű zenei előadások és harmónia-témájú művészeti kiállítások csodálatos eszközei annak, hogy összehozzanak embereket, egyetemes törekvéseik kifejezésére. Ahogy a béke szellemében megosztjuk sokféle kultúránk kincseit, rájövünk, hogy sokkal több az, ami összeköt bennünket, mint az, ami szétválaszt.
Sok különböző vallású, hitű ember és vallási közösség szívesen fogadta a Világharmónia Futást. A Harmónia Fáklya körbeadása egyszerű, kézzelfogható és erőteljes módja annak, hogy kifejezzük a szomszédunk iránti szeretetet, ami olyan központi helyet foglal el sok hagyományban és sok ember személyes meggyőződésében. A vallások közti harmónia és megértés ezen üzenetének eljuttatása keresztény és nem keresztény templomokba, mecsetekbe, zsinagógákba, és más imahelyekre egész biztosan táplálni fogja a béke kultúráját, és az egyetemes egység folytonosan növekvő érzését.
A Fáklyavivő Díj program, amely elismeri az egyéni teljesítményeket úgy nemzetközi szinten, mint a vidék szintjén, csodálatos gondolat. Kérem, továbbra is keressék, ismerjék el, és díjazzák a harmónia és béke vezető egyéniségeit, hogy ezáltal másokat is ösztönözzenek arra, hogy próbálják túlszárnyalni fontos eredményeiket és továbbfejleszteni azokat. Azáltal, hogy lehetőséget nyújtanak az egyéneknek és közösségeknek béke iránti reményeik kifejezésére, önök erősítik a teljes világcsaládot összekötő társadalmi, kulturális és spirituális szövedéket.
Kívánom, hogy további sikereket érjenek el Sri Chinmoy látnoki lelke által irányított erőfeszítéseik kiterjesztésében, hogy minden földrészen elősegítsék az egyének aktív világpolgárrá válását. Biztos vagyok benne, hogy az olyan kezdeményezések, mint a Világharmónia Futás, jelentősen hozzájárulnak az UNESCO egyik fő feladatának megvalósításához: a kölcsönös megértéshez, és a közös elhatározáshoz, hogy a béke és harmónia kultúráját építsük és erősítsük.

Davidson L. Hepburn, az UNESCO Közgyűlése elnöke