• World Harmony Run

    World's Largest Torch Relay
    World Harmony Run

  • 1,000,000 Participants

    Across 6 Continents
    1,000,000 Participants

  • Dreaming of a more harmonious world

    100 countries
    Dreaming of Harmony

  • Schools And Kids

    Make a Wish for Peace
    Schools And Kids

  • Sri Chinmoy: World Harmony Run Founder

    World Harmony Run Founder
    Sri Chinmoy

  • Carl Lewis: World Harmony Run Spokesman

    World Harmony Run Spokesman
    Carl Lewis

  • New York, USA

    New York
    USA

  • London, Great Britain

    London
    Great Britain

  • Shakhovskaya, Russia

    Shakhovskaya
    Russia

  • Around Australia

    15,000 kms, 100 days
    Around Australia

  • Around Ireland

    14 Days, 1500km
    Around Ireland

  • Wanaka, New Zealand

    Wanaka
    New Zealand

  • Arjang, Norway

    Arjang
    Norway

  • Rekjavik, Iceland

    Rekjavik
    Iceland

  • Beijing, China

    Beijing
    China

  • Prague, Czech Republic

    Prague
    Czech Republic

  • Belgrade, Serbia

    Belgrade
    Serbia

  • Lake Biwa, Japan

    Lake Biwa
    Japan

  • Kapsait, Ethiopia

    Kapsait
    Kenya

  • Pangkor Island, Malaysia

    Pangkor Island
    Malaysia

  • Bali, Indonesia

    Bali
    Indonesia

  • The All Blacks, New Zealand

    The All Blacks
    New Zealand

Belgium 4 October: Brüsszel

A mai napon az idei futás egyik kiemelkedő eseményének lehettünk részesei, amikor Európa két legnagyobb politikai intézményében fogadtak minket Brüsszelben: az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban.

Reggel nyolckor kezdtük a napot, amikor a magyar parlamenti biztost, Kovács Lászlót üdvözöltük közvetlenül a Berlaymont épülete, az Európai Bizottság irodájának székhelye előtt.

Az Európai Unió mind a 27 országának van egy európai biztosa, aki miniszterhez hasonló tisztséget tölt be az európai kormányzatban. Ennek megfelelően tehát 27 európai biztos van összesen, és mindegyik egy bizonyos kormányzati feladatért felelős.

Kovács László az alkalomhoz illően futó felszerelést öltött magára. 68 éve ellenére még mindig aktívan sportol, és az ő felvezetésével futottunk Brüsszel még kihalt reggeli utcáin.

Fiatal korában élvonalbeli kerékpárosként és futóként próbálta ki magát, egyszer még nemzetközi megmérettetésen is részt vett. Manapság nagyon szeret teniszezni, habár hét közben túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy bármilyen szabadidős tevékenységet folytathasson. „A napom reggel 7-kor kezdődik és általában este 10-ig dolgozom” - mesélte. Viselkedésében és megjelenésében azonban nyomát sem lehetett látni a stressznek.

Csupa mosoly volt és igazán jóindulatú. Talán a hétvégi teniszmeccsek töltik fel annyira, hogy legyen energiája a hét fennmaradó részében. Vagy az is lehet, hogy egyszerűen csak élvezi a munkáját.

Első látogatásunk a Claire Joie általános iskolában volt, ami franciául annyit jelent, hogy: „tiszta öröm”. Valóban kiérdemelték a nevüket, miután a tanárok és a diákok egy olyan táncot adtak elő, amiből sugárzott a tiszta öröm.

Kovács László megindító és inspiráló beszédében arra buzdította a gyerekeket, hogy tartsák becsben az egyesült Európát. Aztán együtt futott mindenki.

A tavalyi évhez hasonlóan most is meglátogattuk a Colombe de la Paix iskolát. A gyerekek és a tanárok nagyon lelkesek voltak.

Nagyon örültünk, hogy csatlakozott hozzánk Jochen Tourlousse, aki az Európai Parlament fitness stúdiójában dolgozik edzőként. A fáklyát a gyerekek kezébe adta tovább, majd a jelenlévők futottak egy kört a játszótér körül.

11 órakor mindannyian készen álltunk, hogy fogadjuk az Európai Parlament néhány képviselőjét, akik meghívásunkra részt vettek egy különleges ünnepségen, melynek mottója „Az európai család: a sokszínűség harmóniája” volt. A parlament épülete előtt megtartott jó hangulatú rendezvényen kis fotókiállítás foglalta össze a világméretű Futás legszebb pillanatait.

Különösen lázba jöttünk, amikor a Parlament elnöke, Hans-Gert Pöttering úr is jelezte részvételi szándékát az ünnepségen. Amikor belépett, minden jelenlévővel azonnal kezet rázott. Nagyon kedves, meleg szívű egyéniség, ugyanakkor áradt belőle az erély és magabiztosság, - az Európai Parlament tényleges atyjához híven. Pöttering úr ragyogó és megvilágosító beszédet tartott, melyben összevetette az Európai Parlament látomását és ötleteit a Világharmónia Futáséval.

Nagyon sok párhuzamot látott a kettő között. Szívmelengető volt egy olyan egyesített Európa iránti törődése, melyhez egyre több és több ország csatlakozik és amelyet „európai családnak” nevezett. „ A Világharmónia Futás azt a tényt szimbolizálja, hogy egy közös európai családhoz tartozunk.” - mondta. „Körbeviszik a szabadság fáklyáját az egész világon, átadva a párbeszédre épülő béke szellemiségének üzenetét. Üdvözlöm üzenetüket. Remélem, hogy a sport világszerte ösztönözni fogja kapcsolatainkat” - fűzte hozzá.

Ez után bemutatkoztak a jelenlévő EP képviselők, és bátorító, lélekteljes és lényeglátó véleményt mondtak a világharmóniáról, alázatos kezdeményezésünk szerepéről. Vendégeink között voltak EP biztosok Szlovákiából, a Cseh Köztársaságból, Németországból, Franciaországból, Bulgáriából és nagyon sokan Magyarországról. A mai esemény fővédnöke Schmitt Pál, egy másik magyar EP képviselő volt, aki egy korábbi elkötelezettségéből kifolyólag sajnos nem tudott részt venni az eseményen.

Végezetül elénekeltük a Világharmónia Futás indulóját. Ráadásul rávettük őket, hogy fussanak velünk egy pár lépést. A futásnak varázslatos hatása van: mindig összehozza az embereket valamilyen pozitív módon.

A politikusok egyszerűen sugároztak az örömtől, amikor - még ha csak pár pillanatra is - újra hét éves gyereknek érezhették magukat. Felejthetetlen találkozás volt. Az EP képviselők is szemlátomást élvezték.

„Minden nap el kell jönniük ide!” - kiáltott fel Pöttering úr. Nos, az egy kicsit bajos lenne, de jövőre mindenképp nagyon szeretnénk visszatérni!

Képgaléria:

Nemzetközi Csapat tagjai:

Salil Wilson (Australia), Dipavajan Renner, Edi Brodtrager (Austria), Ondrej Vesely, Rosta Vagner, Michaela Pokorma (Czech Republic), Balavan Thomas (England), Rabinath Delang, Pradeep Hoogakker, Roos de Waart, Peter Zuidema (Netherlands), Ieva Kurzemniece (Latvia), Akos Laczko (Hungary), Aleksej Egorov (Russian Fed.), Pierre Monfouga (France)


Harmonemail:
You can send a message to the runners or read the messages.


< Hungary 7 June
< Slovakia 7 June
< Ukraine 7 June
Ausztria/Szlovénia 18 November >
England 10 September >